Küçük Çiftlik Eğlence Parkı - Fotoğraflar





2 yorum:

nazar dedi ki...

Oyun kuralları daha önceden belirlenmiş bir kurmacadır. Oyuna katılan kişi, tüm kuralları kabul etmişdir ki o anda kişi oyunun edilgen bir uygulayıcısından öteye gidemez. Alınan sonuç bile muhtemel kılınan alternatiflerin biridir sadece.
İnsan için kurallara tabi tutulmayı cazip kılan nedir? Her oyun bir sınıflandırma yaratır, birini diğerinden önde veya arkada konumlandırır, İnsana varolma fırsatı tanır ki insanın derdi varolmaktır.
Başkası ile oynayan çocuğun tek öğrendiği şey sosyallik değildir, sosyalliğin getirdiği rekabet ve o rekabetin içinde kaybetmemeye çalışma çabası.
Herkesin oynadığı bir oyudan çıktığınızı düşünün. Başarmanın, doğrunun, yanlışın… tarifini sizin yaptığınız, kendi oyununuzu yarattığınız, kurallarını istediğiniz zaman değiştirdiğiniz, kimseyi almadığınız, yarışmadığınız, kaybetmediğiniz bir oyun.
Sanat, kimseyi almadığınız, kimseyle yarışmadığınız, hiçbir zaman kaybetmediğiniz tek oyun beklide.

+SÇZ dedi ki...

SAVAŞLA OYUN OYNA!

İnsan yaşlandıkça bence en çok oyun oynamayı özlüyor.günlük şehir hayatında en çok oyun oynayan çocuklara özeniyoruz.çocuklar ne kadar özgür oyun oynayıp gülüyorlar.hiçbirşey umurlarında değil.herşeyi biliyorlar ve eğleniyorlar işte.çok cesurlar.
İşte sanat üreticileri olarak da İnsanlara öyle bir oyun oynamalıyız ki günlük hayatın da aslında tamamen bir oyun olduğunun farkına varsınlar.Çünkü oyun o kadar da önemli birşey değildir.bir gün kazanıp bir gün kaydebelirsiniz.bu kimseye o kadar koymaz.
ve hatta saklambaç da en çok da kimin nasıl bulunduğundan bahsetmek eğlencelidir.

oyunlar da lider filan da yoktur.herşey adildir.ya çubuk çekilir ya avuç ta birşey saklanır.ya mum kurulur yada yazı-tura atılır.
oyunlar birlikte oynanır.oyunları özel yapanda budur sanırım.ve oyunlar sizin aleyinize de çalışmazlar.oyunların tek amacı eğlenmektir.
birlikte eğlenmek.

çocuk olmak harika gerçekten.